Hava Durumu

#İstanbul Modern

Kapsül Haber Ajansı - İstanbul Modern haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Modern haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

23 Nisan’da “Müzede Oyun” şenliği Haber

23 Nisan’da “Müzede Oyun” şenliği

“Müzede Oyun” başlıklı şenlik programında çocuklar ve aileler, farklı etkinliklere katılarak sanatla buluşuyor. Beş gün sürecek, “Müzede Oyun” adlı programda çocuklar, aileleriyle müzenin farklı mekânlarında sanat aktiviteleri gerçekleştiriyor.  “Müzede Oyun” çocuk şenliği; sergi turlarını, “Renk Atölyesi” adlı sanat uygulamasını, “Masallarda Sanat” başlıklı drama etkinliklerini ve ebeveynler için “Yaratıcılık Semineri”ni içeriyor. Ayrıca, şenlik süresince çocuklar, müzenin mezanin katındaki “Sanat Alanı”nda, resim kâğıtlarındaki yarım kalmış imgeleri tamamlayarak hayal dünyalarını resmediyor.  “Müzede Oyun” sergi turları  “Müzede Oyun” sergi turları, yepyeni bulmacalarla çocuklar ve ailelerini bekliyor. Tur, yarım kalmış bir masal ile başlıyor. Ait oldukları resimlerden çıkıp sergideki yerlerini kaybetmiş kahramanların macerasını dinleyen çocuklar, dinledikleri masalın mutlu sonla bitmesine yardımcı oluyor. Çocuklar, kendilerine verilen harita ve bulmacalar aracılığıyla resimlerini arayan masal kahramanlarına yardım ediyor. Böylece çocuklar, “Yüzen Adalar” sergisini hazine avı oyunundan ilham alan keyifli ve eğlenceli bir oyunla keşfediyor. Renk Atölyesi  Atölye çalışması, renk ve renk tonlarının keşfedilmesine odaklanıyor. Atölyede odaklanmak istedikleri ana rengi seçen çocuklar, önce seçtikleri rengin farklı tonlarını üretiyor, ardından ürettikleri yeni renklerle monokrom (tek renkli) resimler gerçekleştiriyor.  Sanat Alanı  Sanat Alanı, İstanbul Modern’e çocuklarıyla gelen herkesin katılımına açık. Bu deneyim alanında çocuklar ve aileleri, özel hazırlanan resim kâğıtlarına çizimler gerçekleştiriyor. Resim kâğıtlarındaki yarım kalmış imgeleri tamamlıyor, boyayarak hayal dünyalarını resmediyor. İstanbul Modern Koleksiyonu’nda yer alan sanat çalışmalarından ilhamla tasarlanan bu etkinlik, çocukların yaratıcılıklarını görünür kılıyor.  Masallarda Sanat Çocuk Şenliği kapsamında yürütülen etkinliğin konuğu, dramaturg, yazar Doç. Dr. Selen Korad Birkiye. Sanatçı, 4–6 yaş grubu çocuklar ve aileleri ilham verici bir masalın dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Oyun ve okumanın içiçe geçtiği bu atölyede çocuklar, dinledikleri masalı canlandırırken eğlenerek öğreniyor, hayal ediyor, karakterleri ve olay örgüsünü yorumluyor.   Yaratıcılık Semineri İstanbul Modern, “Müzede Oyun” kapsamında ebeveyn ve öğretmenlere yaratıcılık kavramına odaklanan bir seminer sunuyor. Prof. Dr. Ayşe Çakır İlhan yönetiminde gerçekleşen seminer, yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemini ele alıyor. Çocuklarının yaratıcılıklarını destekleyen bir yol haritası çıkarabilmeleri için anne babalara katkı sunmayı amaçlayan etkinlik, eğitim ortamlarına, eğitim araçlarına, öğrenme deneyimlerine, rol modellerine, alışkanlıklara ve daha birçok konuya değiniyor.  23–27 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek ücretsiz “Müzede Oyun” programına, İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

İstanbul Modern, Ömer Uluç sergisine hazırlanıyor Haber

İstanbul Modern, Ömer Uluç sergisine hazırlanıyor

Ömer Uluç’un sanatsal pratiğinde erken dönem örneklerini barındıran 1960’lardan, 2010’daki vefatına kadar olan süreçteki üretimlerini bir araya getiren sergi, sanatçının çalışmalarında öne çıkan farklı ifade biçimlerini çeşitli temalar altında bir araya getiriyor. Kâğıt üzerine desen ve çizimden tuval üzerine akriliğe, kolajdan heykele birçok disiplini içeren sergide, Uluç’un kauçuk, keçe, alüminyum, akrilik levha, PVC ve polyester gibi malzemelerle ürettiği yapıtlar da yer alıyor.  Küratörlüğünü Öykü Özsoy Sağnak ve Nilay Dursun, asistan küratörlüğünü ise Naz Uğurlu Benek’in üstlendiği “Ömer Uluç: Ufuk Çizgisinden Öteye” adlı sergi, sanatçının insanlık ve evren arasındaki karmaşık ilişkiye dair düşüncelerini irdeleyen yapıtları sunuyor. Sanatçının geleneksel sınırları aşan yaklaşımını yansıtarak izleyiciyi zaman ve mekânın ötesinde bir yolculuğa davet eden sergide, 300’ün üzerinde çalışma ziyaretçilerle buluşuyor. Modern zaman seyyahı 1931 doğumlu Ömer Uluç, 1953’te Robert Kolej'den mezun olduktan sonra ABD’de önce mühendislik, ardından resim eğitimi alır. 1951’de Nuri İyem öncülüğünde kurulan “Tavanarası Ressamları” olarak adlandırılan grupta yer alan sanatçı, 1965’te Paris ve Londra’da, 1972–1973’te ABD ve Meksika’da, 1973–1977 yılları arasında Nijerya’da ve 1983’ten 2010’daki vefatına kadar ise Paris ve İstanbul arasında yaşamını sürdürür. Çeşitli coğrafyalarda yaşaması ve seyahatlerinin de etkisiyle, keskin bir ironi ve mizah anlayışıyla insanlar, hayvanlar ve doğadışı varlıklardan oluşan bir canlılar albümü yaratan Uluç, modern sanatın keşif ve araştırma ruhunu sürekli taze tutan sanatçılardandır.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.